A G E N D A

600 NORTHEAST GRAND AVENUE | PORTLAND, OREGON \$7232 2736
TEL 502 787 1700 | FAX 503 797 1797



MEETING: PLANNING COMMITTEE

DATE: December 14, 1993

DAY: Tuesday TIME: 4:00 p.m.

PLACE: Council Chamber

Appı	ox.
æ.	.1.

(5 min.)

4:35

4:45

(10 min.)

(15 min.)

Time * Presenter

4:00 CALL TO ORDER AND ROLL CALL

1. Consideration of the Minutes of the November 9, 1993 Planning Committee (Action requested: motion to approve the minutes)

4:05
(15 min.)

2. Consideration of Resolution No. 93-1874, Amending the Transportation
Improvement Program so that Tri-Met can Apply for Section 3 Funds in the
Redirected Project Break-Even Account (Action requested: motion to recommend
Council adoption of the resolution)

Mr. Cotugno

Mr. Huie

Mr. Huie

4:20
3. Consideration of Resolution No. 93-1872, Amend the Greenspaces Master Plan min.) and Map of Natural Areas, Trails and Greenways of Regional Significance by Adding the Peninsula Crossing Trail in North Portland (Action requested: motion to recommend Council adoption of the resolution)

to recommend Council adoption of the resolution)

4. Consideration of Resolution No. 93-1866, Entering into an Intergovernmental Agreement with the Sate of Oregon Parks and Recreation Department to Begin the Burlington Northern Rails to Trails Feasibility Study (Action requested: motion to recommend Council adoption of the resolution)

5. Consideration of Resolution No. 93-1873, Adopting and Implementing the FY 1994-99 Water Resources Work Plan (Action requested: motion to recommend Council adoption of the resolution)

Ms. Furfey

5:00
6. Regional Alternatives Planning Process - Presentation (No action requested; information only)

Time Certain

Mr. Crandall Ms. Collins

5:20 7. Requesting Approval of Revised George Crandall Letter (Architectural (10 min.) Foundation of Oregon) Regarding Regional Alternatives Planning Process (RAPP), (Action requested: Committee review and approval)

Mr. Cotugno

CONTINUED

1993 COMMITTEE MEMBERS: George Van Bergen (Chair), Jon Kvistad (Vice Chair), Terry Moore, Richard Devlin, Rod Monroe, Mike Gates

^{*} All times listed on the agenda are approximate; items may not be considered in the exact order listed.

5:30 (15 min.)	BREAK
5:45 (15 min.)	8. Region 2040 Public Involvement Plan -Briefing (No action requested; Ms. Oeser information only)
6:00 (15 min.)	9. Request for Proposals: Region 2040 Public Involvement Program (Action requested: motion to authorize release of the RFP) Ms. Oeser
6:15 (30 min.)	10. South/North Light Rail Transit Study Scoping Alternative - Briefing (No action requested; information only) Mr. Brandman/ Mr. Skiles
6:45 (15 min.)	11. Northwest Subarea Study - (No action requested; information only) Mr. Hoglund
7:00 (15 min.)	12. Planning Department - First Quarter Report (No action requested; information only) Mr. Cotugno
7:15 (5 min.)	13. Councilor Communications (No action requested; information only)
7:20	ADJOURN

1993 COMMITTEE MEMBERS: George Van Bergen (Chair), Jon Kvistad (Vice Chair), Terry Moore, Richard Devlin, Rod Monroe, Mike Gates

All times listed on the agenda are approximate; items may not be considered in the exact order listed.